Algemene fysiotherapie

Bij ons kunt u terecht voor klachten aan het houdings- en beweegapparaat. Hierbij moet u denken aan spieren, gewrichten en kapsel/banden. U bent bijvoorbeeld door uw rug gegaan of u heeft nek/schouderklachten. Na de intake en het onderzoek stellen we samen met u een behandelplan en –doel(en) op. De behandeling kan bestaan uit massage, oefentherapie en tevens geven wij adviezen en als dit nodig is oefeningen om thuis te doen. Hieronder vindt u een aantal behandelvormen die wij toepassen in de praktijk.


U kunt behandeld worden door:
Hélène Anneke Laurens Debora Martine

Revalidatie

In onze praktijk is er gelegenheid om te revalideren. In de oefenzaal staat een klein assortiment fitnessapparaten waarop cliënten onder begeleiding kunnen trainen. We zien veel cliënten met nieuwe heupen en nieuwe knieën. Maar bijvoorbeeld ook geregeld mensen met sportblessures zoals verzwikte enkels of meniscus problemen. Ook revalideren we chronische rugklachten.


U kunt behandeld worden door:
Hélène Anneke Laurens Debora Martine

Medical taping

Medical taping is een methode waarbij gebruik wordt gemaakt van elastische tape die we aanbrengen op het lichaam. Gebruik van medical tape heeft verschillende doeleinden, zo kunnen we bijvoorbeeld de functies van spieren sturen, gewrichten stabiliseren en het lichaam ondersteunen om vocht af te voeren. Ook hebben we een techniek ter verbetering van de lichaamshouding.

Wij gebruiken deze technieken veel voor verzwikte enkels, knie-, rug- en nekklachten maar ook bij schouderklachten.

In onze praktijk maken we gebruik van Cure tape. Deze tape kan ongeveer 3 dagen op de huid blijven zitten en heeft als groot voordeel dat je met deze tape kunt douchen en niet beperkt bent in het bewegen.


U kunt behandeld worden door:
Hélène Anneke Laurens Debora Martine

Dry needling

Dry needling is een behandeling waarbij er gebruik wordt gemaakt van naalden die in een spier worden geprikt. Het effect hiervan is dat de geïrriteerde spier kan ontladen en zodoende kan ontspannen. Deze techniek gebruiken we vaak bij sporters of als alternatieve- of aanvullende behandelingsvorm. Dry needling wordt vaak ingezet bij klachten als: tennisarm, nekklachten, onderrugklachten en schouderklachten.


U kunt behandeld worden door:
Laurens van Tuijl

Oncologische fysiotherapie

Oncologische fysiotherapie richt zich op cliënten die op dit moment kanker hebben of de ziekte hebben doorgemaakt. Deze vorm van fysiotherapie richt zich op klachten die zijn ontstaan door de ziekte of door de behandeling hiervan (bijvoorbeeld door bestralingen).

Het kan een goede ondersteuning bieden voor- en tijdens een behandeltraject. De behandeling bestaat voornamelijk uit trainen, we zien dat dit veel positieve effecten teweeg brengt. Maar ook na een behandeltraject kan deze therapie ondersteunding bieden. Zo biedt het ondersteuning bij klachten zoals vermoeidheid en zwakte die als restklachten blijven bestaan na een behandeling.


U kunt behandeld worden door:
Debora

Neuro revalidatie

Neuro revalidatie richt zich op cliënten met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Denk hierbij bijvoorbeeld aan: een hersenbloeding (CVA), ziekte van Parkinson, MS of Alzheimer. Cliënten komen thuis na een ziekenhuisopname en/of een revalidatieprogramma en hebben dan geen begeleiding meer. Zodra u bij ons bent aangemeld zullen we een inventarisatie doen waaraan u behoefte heeft. Dit kan bijvoorbeeld zijn: zo goed mogelijk weer willen lopen of fietsen of praktische zaken in huis zoals transfers (verplaatsingen in huis) en adviezen voor het gebruik van eventuele hulpmiddelen. Als het nodig is werken we samen met een ergotherapeut. Het is ons streven om u weer zo goed mogelijk te kunnen laten functioneren in uw eigen omgeving én daarbuiten.


U kunt behandeld worden door:
Hélène

Fysiotherapie aan huis

Wij bieden fysiotherapie aan huis voor cliënten die fysiotherapie nodig hebben maar niet naar de praktijk kunnen komen. Bijvoorbeeld na een operatie voor een nieuwe knie of heup. Fysiotherapie aan huis is alleen mogelijk indien wij een verwijzing hebben van uw huisarts of specialist. De behandeling zal bij u thuis starten en zodra dit weer mogelijk is worden voortgezet in onze praktijk.


U kunt behandeld worden door:
Hélène Anneke Laurens Debora Martine

Valpreventie

Het Otago oefenprogramma is een effectief oefenprogramma om valincidenten bij ouderen te voorkomen. Het programma bestaat uit een serie, in moeilijkheidsgraad toenemende beenspierversterkende en evenwichtsoefeningen en een wandelschema. Het oefenschema wordt persoonlijk op u afgestemd.


U kunt behandeld worden door:
Hélène Anneke Laurens Debora Martine