Ons team van specialisten

Leer ons kennen!


Laurens van Tuijl

Laurens van Tuijl

"Ik vind het belangrijk om zelf ook het goede voorbeeld te geven, mede daarom zwem ik in de zomer veel en doe ik aan hardlopen."

in 2006 studeerde ik af aan de HVA. Sindsdien ben ik werkzaam als fysiotherapeut. Na een aantal waarnemingen in onder andere een verpleeghuis en een grote particuliere praktijk kwam ik er achter dat ik me in een kleine praktijk het meest op mijn plek voel. Toen ben ik bij Anneke Swaalf in de praktijk gestart. Na ruim 10 jaar heb ik de praktijk overgenomen. Nu heb ik naast de verantwoordelijkheid als fysiotherapeut ook de verantwoording voor de praktijk. Erg leuk en uitdagend!

Ik behandel veel verschillende klachten. Ik vind het als therapeut belangrijk om de échte oorzaak van klachten te achterhalen en te verhelpen.

Ik ben expert op het gebied van:

Algemene fysiotherapie, Revalidatie, Medical taping, Dry needling, Fysiotherapie aan huis & Valpreventie


Anneke Swaalf-Verroen

Anneke Swaalf-Verroen

"Na 36 jaar heb ik nog steeds een passie voor ons mooie vak; mensen helpen beter te functioneren."

In 1986 behaalde ik mijn fysiotherapie diploma in Utrecht. De eerste vier jaren werkte ik in het mooie Davos in Zwitserland in een particuliere praktijk en later in een kliniek, waar ik voornamelijk orthopedische klachten behandelde en verantwoordelijk was voor de buiten en binnen sportactiviteiten.

In de afgelopen 36 jaar is er veel veranderd in ons vak, maar ik blijf graag mensen helpen door op mijn eigen manier mensen te behandelen met massages, mobiliseren, motiveren, begeleiden en vooral luisteren naar de mens en de hulpvraag. Ik hoop dit nog een aantal jaren te mogen doen.

Na bijna 30 jaar mijn eigen praktijk opgebouwd en gerund te hebben, heb ik het stokje in 2021 overgedragen aan Laurens die met dezelfde passie en aandacht de praktijk voortzet. Voor mij wat meer uurtjes voor onze camper- en skivakanties,schaatsen en wandelen met hond Jules. Maar voorlopig ben ik nog drie dagen per week aanwezig om te doen wat ik het leukst vindt... mensen van hun klachten afhelpen en in beweging zetten.

Ik ben expert op het gebied van:

Algemene fysiotherapie, Revalidatie, Medical taping, Dry needling, Fysiotherapie aan huis & Valpreventie


Hélène Snijders

Hélène Snijders

"Mijn kracht ligt in het enthousiasmeren van cliënten om zelf een actieve bijdrage te leveren aan hun herstel. Samen pakken we het aan."

In het voorjaar 2021 ben ik in deze praktijk gaan waarnemen en sinds 1 november mag ik mij een gelukkig teamlid noemen. In 1992 ben ik afgestudeerd aan De Leidse Hogeschool. Na 4 jaar van korte- en langdurige waarnemingen in verschillende praktijken heb ik een periode ander werk gedaan. Het laatste was als consultant van een EPD voor fysiotherapeuten. Toen ik door het hele land praktijken bezocht om demo’s en cursussen te geven ging er ineens een lichtje branden. “Die mensen zijn allemaal mijn werk aan het doen”. Zodoende ben ik inmiddels alweer 12 jaar met veel plezier als fysiotherapeut aan het werk.

Ik ben expert op het gebied van:

Algemene fysiotherapie, Revalidatie, Medical taping, Neuro revalidatie, Fysiotherapie aan huis & Valpreventie


Debora Lemmers

Debora Lemmers

"Welke stap zet jij om in beweging te komen?"

Al meer dan 25 jaar werk ik met veel plezier als fysiotherapeut in de particuliere praktijk. In 2014 ben ik begonnen bij praktijk Meerweg. Ik ben hier 2 dagen per week werkzaam. Daarnaast werk ik 2 dagen in een particuliere praktijk in Zandvoort. Juist de afwisseling van 2 verschillende praktijken vind ik erg leuk en leerzaam.

Eind 2021 heb ik de specialisatie oncologische revalidatie afgerond. Het behandelen en begeleiden tijdens- of na de behandeling van kanker is een mooie specialisatie in dit vak. De afwisseling van verschillende klachten en het motiveren om mensen in beweging te krijgen vind ik een leuke uitdaging!

Ik ben expert op het gebied van:

Algemene fysiotherapie, Revalidatie, Medical taping, Oncologische fysiotherapie, Fysiotherapie aan huis & Valpreventie


Martine Koelemij Middelburg

Martine Koelemij Middelburg

"Mijn idee van de fysiotherapie is dat er vaak meer mogelijk is dan er op het eerste moment lijkt."

Na mijn middelbare school (Coornhert Lyceum, VWO B) ben ik fysiotherapie gaan studeren aan de HVA te Haarlem. Daarna ben ik gestart met de studie geneeskunde in Leiden en werd ik tegelijkertijd gevraagd om te komen werken in een praktijk voor fysiotherapie. Dit werk breidde zich steeds verder uit en na het behalen van mijn propedeuse geneeskunde besloot ik verder te gaan met werken als fysiotherapeute. Na 17 jaar een eigen praktijk te hebben gehad, ben ik nu werkzaam in 3 praktijken: in Bennebroek, Heemstede en Bentveld.

Mijn interesses liggen in de therapie/ het begeleiden van mensen met lichamelijke klachten bijvoorbeeld na een (sport-) ongeval, of bij het helpen revalideren na een knie- of heup- of schouderoperatie. Maar ook bij het herstel na een hersenbloeding. Tevens is trainen van de ademhalings- en ontspanningstechnieken iets wat mij aanspreekt. Hiernaast doe ik het tapen met “medical tape” graag, het is een goede aanvulling op de therapie.

Ik ben expert op het gebied van:

Algemene fysiotherapie, Revalidatie, Medical taping, Fysiotherapie aan huis & Valpreventie